Loop One – olosuhdemittaimia lainataan Itäkeskuksen kirjastosta. Helppokäyttöisellä mittalaitteella voi selvittää oman kotinsa sisäilman laadun.

Esinelainana sisäilmamittain tukee kirjaston perustehtävää tiedonvälittäjänä. Helsingin kaupunginkirjasto pitää tärkeänä mahdollisuutta ohjata käyttäjiä uudenlaisen tiedon äärelle. 

“Sisäilman laadun mittaus tulee toivottavasti jatkossa arkipäiväistymään.”, sanoo Janne Edgren, Loopshoren toimitusjohtaja. “Pidän hyvin tärkeänä sitä, että olosuhdeseuranta on jokaisen saatavilla. Näkymätöntä ympäristöä seuraamalla eli sisäilman laatua mittaamalla, voidaan edistää yksilön terveyttä. Esimerkiksi asunnon pienhiukkasmäärät ovat hyvin oleellista tietoa kaupunkialueilla.” 

Loopshoren patentoitu mittalaite on suunniteltu Suomessa. Laitteet valmistetaan Tampereella. Ne tehdään kestämään vuosien sijaan vuosikymmeniä ja ovat tarpeen mukaan korjattavissa ja päivitettävissä. Tyylikkään, kotimaisen designin viimeistelee biokomposiittikuori josta puuta on 30 %

Laite on langaton ja toimii matkapuhelinverkossa, joten sitä on helppo käyttää lähes missä vain. Olosuhdeseuranta on päällä ympäri vuorokauden ja tulokset tulevat selkeään näkymään, jonne kirjautumalla asiakas näkee ne reaaliajassa itse.

Loop One -laite seuraa huoneilman lämpötilaa, suhteellista ilmankosteutta, hiilidioksidin määrää, kaasumaisia VOC-yhdisteitä, pienhiukkasia, melua, valoa ja ilmanpainetta.  Palvelusta saa lisätietoa jokaisesta mitattavasta muuttujasta, joten käyttäjän ei tarvitse olla ilmanlaadun asiantuntija.

Olosuhdemittaimen  voi lainata 15 vuotta täyttänyt henkilöllisyystodistusta ja kirjastokorttia vastaan.

KIRJASTOSTA LAINATTAVA SISÄILMAMITTAIN MUUALLA MEDIASSA

Uusiteknologia.fi
Kirjasto lainaa sisäilmamittareita

Helsingin Uutiset
Sisäilman laadun saa nyt selville maksutta – tätä laitetta lainataan kirjastosta

Itäkeskuksen kirjaston oma artikkeli
Itäkeskuksen kirjasto alkaa lainata sisäilmamittaimia

MTV3
Huomenta Suomi (kohta 2:23:20)