Kirjaudu tästä Loop One -palveluun, kun olet saanut käyttäjätunnuksen ja salasanan

Loopshoren palvelun kirjautumisnäkymä

Usein kysytyt kysymykset

Kun ottaa Loop One -mittaimen käyttöön, pitääkö tehdä jotakin asennusta tai konfigurointia?

Ei tarvitse. Loop One on heti käyttövalmis. Laita mittain päälle sen takana olevasta kytkimestä ja aloita mittaus.

Mitä kaikkea laite oikeastaan mittaa?

Voit lukea tarkemmin jokaisesta mitattavasta suureesta täältä:  https://loopshore.com/yhdeksan-sisailmaan-vaikuttavaa-tekijaa/

Näen siis mittauksen tuloksia itse, mutta mitä jos en ymmärrä niitä?

Ei hätää. Asiantuntijamme auttavat sinua mielellään. Palveluun sisältyy myös etäkonsultointi ja saat säännöllisesti raportin jossa avataan tuloksia lisää. 

Voiko syntyvää ilmanlaatudataa tallentaa itselleen?

Voit tallentaa datan selainnäkymästä itse CSV-tiedostona aina kun haluat. Sinun ei tarvitse pyytää meiltä tietoja erikseen. Data säilyy pilvipalvelussa niin kauan kun sitä tarvitset.

Miten kauan akku kestää? Entä miten laite ladataan?

Akku kestää vähintään 6 kk eli lataus tehdään vain pari kertaa vuodessa. Lataus on yhtä helppoa kun matkapuhelimen lataus. Voit asettaa jokaiseen tilaan oman Loop One -mittalaitteen ja seurata niitä kaikkia kätevästi yhdestä näkymässä, jossa kaikki saman rakennuksen mittalaitteet näkyvät.

Haluaisin mitata kahdella laitteella tiloista, jotka ovat erillään toisistaan. Toinen on kellaritila, onnistuuko tämä?

Laite toimii matkapuhelinverkossa, joten voit mitata kaikkialta missä matkapuhelinkin kuuluu. Emme ole vielä löytäneet tilaa Suomesta jossa Loop One-mittain ei toimisi. Näet molempien laitteiden datan erillisinä pilvipalvelustamme, joten myös niiden seuraaminen on helppoa. 

Voiko yhdelle mittarille asettaa alimittareita koska meillä on useita mitattavia tiloja samassa rakennuksessa?

Voit asettaa jokaiseen tilaan oman Loop One -mittalaitteen ja seurata niitä kaikkia kätevästi yhdestä näkymässä, jossa kaikki saman rakennuksen mittalaitteet näkyvät.

Mitä teen, kun en voi porata kiinnikettä seinään?

Voit käyttää laitteen kiinnitykseen 3M Command kiinnityspaloja.

1. Poista laitteen taustapuolelta nurkkien ”tyynyt”.
2. Katso ohjeet pakkauksesta ja toimi niiden mukaan. Huomio tarvittava aika jotta kiinnitys pitää. https://www.3msuomi.fi/3M/fi_FI/p/c/koti/varastointi-ja-organisointi/koukut-pidikkeet-ja-kiinnityspalat/b/command/
3. Kun poistat laitetta seinästä, huomio ohje jotta seinä pysyy vahingoittumana. 

Miksi VOC-mittauksen tiedot näkyvät viipeellä vaikka muu data näkyy palvelussa nopeasti?

Aina kun Loop One on ollut sammutettuna, tVOC-anturi kalibroidaan uudelleen. Kalibrointi kestää maksimissaan vuorokauden. 24 tunnin kuluttua mittaus vakioituu ja VOC-arvot näyttävät todellista tilannetta.

Miksi VOC-mittaus näyttää välillä pidemmän ajan nollaa, vaikka laitetta ei ole liikuteltu eikä huoneessa ole tehty mitään aiemmasta poikkeavaa?

Mittaus seuraa kaikkia laitteen havaitsemia VOC-päästöjä ja esittää ne yhdessä graafissa. VOC-yhdisteitä voi tulla useista eri lähteistä ja nämä kaikki yhdistyvät yhteen kuvaajaan: haihtuvat orgaaniset yhdisteet eli tVOC.

Kun mittaus näyttää nollatasoa, tila voi olla tuulettunut riittävästi eli ilma vaihtunut tai VOC-lähde poistunut kokonaan. 

On myös mahdollista että laite uudelleenkäynnistyy joskus spontaanisti, jolloin laite hakee itselleen uuden nollatason, jolloin hetkellisesti myös mittaus näyttää tällöin nollaa.

Jos laite havaitsee VOC-yhdisteiden osalta aiempiin mittauksiin verrattuna puhtaampaa ilmaa, se näyttää silloin pidemmän ajan nollatasoa. Nollataso määritetään aina alimman mitatun puhtaan ilman mukaisesti. Näin toimivat kaikki tiedossamme olevat tVOC-sensorit.

Laitteen voi halutessaan viedä 1-2 vuorokaudeksi puhtaimpaan mahdolliseen ilmaan, jolloin laite etsii itselleen nollatason tämän pohjalta.Meitä on useampi käyttäjä, miten suosittelette että raja-arvoja silloin säädetään?

Voitte käyttää palvelua yhdellä yhteisellä käyttäjätunnuksella tai henkilökohtaisilla käyttäjätunnuksillanne.  Muokkaatte kummassakin tapauksessa samoja raja-arvoja. Raja-arvot ovat sensorikohtaisia. Kun yksi käyttäjä muokkaa arvoja, ne näkyvät silloin muokattuine myös toiselle käyttäjälle. 
Palveluun tehdyt päivitykset näet TÄSTÄ. (Päivitetty 25.3.2024)

Reilun datatalouden mukaiset pelisääntömme löydät TÄÄLTÄ. (Päivitetty 4.1.2024)

Toimitusehtomme voit lukea  TÄÄLTÄ . (Päivitetty 4.1.2024)

Loop One – palvelun ohjeet

Mikäli et löydä tästä etsimääsi, ota yhteyttä, autamme mielellämme.

Kiinnitys- ja käyttöohje (suomi)

WEB-palvelun käyttö selainnäkymässä

API-rajapintakuvaus (REST-API)

User´s manual in english

Apua laitteen seinäkiinnitykseen

Tietoa akun kestosta ja latausajoista

Kerro kaverille että
SISÄILMASTON-
MUUTOS
on sinulle tärkeä

LATAA ALTA VIESTI VAIKKA SÄHKÖPOSTIIN LIITETTÄVÄKSI.
Paina hiiren oikeaa näppäintä tallentaaksesi kuvan. #loopshore #sisailmastonmuutos

Nyt saa tuulettaa #sisäilmastonmuutos-mainos
sisäilma on kuin verenpaine -mainos