Sisäilmatutkimus

Vaikuttavaa sisäilmatutkimusta

Suomen kattavin sisäilmatutkimus

Päänsärkyjä? Veto poissa? Paljon sairauspoissaoloja? Tunkkaisuudesta huomauttelevia asiakkaita? Oireilevaa henkilökuntaa?

Jotakin on vialla, mutta et tiedä mitä. Sisäilmatutkimuksemme paljastaa ongelman ytimen.

Miksi valita Loopshoren tutkimus?

Sisäilmatutkimuksemme on perinteinen, luotettava, useita näytteitä ja niiden raportoituja tuloksia sisältävä tutkimus. Tämän lisäksi saat osana tutkimusta, myös jatkuvan mittauksen tulokset. Miksi tyytyisit ainoastaan sisäilmatutkimuksen tuloksiin, kun voit saada tietoa kohteesta samalla ympäri vuorokauden?

Lupaamme asiantuntevan, mutta helposti ymmärrettävän palvelun. Meitä on kiitetty erityisesti nopeasta reagoinnista ja ympäristönäkökulmien huomioinnista. Tärkeintä mielestämme on ymmärtää ongelmaanne kokonaisuutena, ei vain yksittäisissä näytteenottohetkissä.

Laadukas, luotettavien laboratorioiden kanssa yhteistyössä toteutettava, rakennusterveysasiantuntijan suorittama tutkimuksemme, yhdistettynä Loop One-palveluumme antaa laajan kokonaiskuvan. Usein saavutetaan merkittäviä säästöjä.
.

Näin autamme sinua:

1. Ota meihin yhteyttä, tai soita suoraan Karille  050 551 7756. Olitpa isännöitsijä, rakennuttaja, taloyhtiön puheenjohtaja tai kiinteistöpäällikkö, voit olla meihin  yhteydessä ja varata ilmaisen 30 minuutin konsultaation.

2. Kun mm. tutkimuksen laajuudesta on päätetty ja sopimus syntynyt, laadimme tutkimussuunnitelman jonka saat hyväksyttäväksi. Käymme sen yhdessä kohta kohdalta läpi. Noudatamme luonnollisesti hyvää, vain faktoihin perustuvaa tutkimustapaa.

3. Käyttäjäpalautteen avulla keräämme ensin tietoa koetuista sisäilmaongelmista ja viihtyvyyshaitoista. Tieto voidaan kerätä esimerkiksi haastatteluin tai sähköisellä olosuhdekyselyllämme. Tilassa fyysisesti tehtävässä kuntokatselmuksessa myös aistinvaraiset havainnot huomioidaan.

4. Seuraavaksi toteutamme olossuhdeseurannan Loop One -palvelullamme. Langattoman, matkapuhelinverkkoa käyttävän sisäilmanmittaimemme avulla, saamme ympärivuorokautista, luotettavaa tietoa tilan olosuhteista. Näemme esimerkiksi pienhiukkasten vaihtelun ja muutokset orgaanisten yhdisteiden määrässä sekä hiilidiksiditason ja ilmankosteuden. Loop One -palveluun omana kokonaisuutenaan voit tutustua täällä. Myös mm. ulkoilman säähavainnot ja ilmanvaihtojärjestelmän puhtaus huomioidaan tässä vaiheessa.

5. Jatkuva olosuhdeseurantamme mahdollistaa parhaiden tutkimusmenetelmien valinnan tapauskohtaisesti, jo saatuun tietoon perustuen. Käytettäviä menetelmiä voivat olla esimerkiksi mikrobien määrittäminen huoneilmasta Andersen-menetelmällä, materiaalinäytteet (mm. PAH, asbesti) tai laskeutuneen pölyn koostumuksen tutkimus ja VOC-analyysi, jolla kaasumaisten yhdisteiden koostumus selviää. Tavoite on selvittää tarkasti sisäilmahaitan syy, jotta kustannustehokkaasti päästään korjaamaan juuri oikeaa asiaa.

6. Saat tuloksista yksityiskohtaisen selvityksen, jota on täydennetty kuvin ja mittaustuloksin. Ymmärrät syntyneet tulokset ja johtopäätökset, vaikka et olisikaan aihepiirin asiantuntija. Lisäksi raportoimme tulokset taulukkomuodossa josta näet selkeästi mm. yksittäisten näytteiden tiedot sekä viite- ja vertailuarvot.

7. Koostamme valmiiksi tiivistelmän, jonka voit toimittaa esimerkiksi sähköpostilla henkilöille joita tutkimukseen haastateltiin tai jotka tilassa ovat oireilleet. Mielestämme hyvä tiedotus on tärkeä osa kokonaisuutta ja tällä autamme puolestanne myös tilan loppukäyttäjiä ymmärtämään kokonaisuutta.

8. Saat jatkotoimenpide-ehdotukset joista osa saattaa olla toteutettavissa myös nopeasti, pienelläkin budjetilla. Näin pystyt mahdollisesti säästämään kokonaiskustannnuksissa heti tutkimuksen valmistuttua.

Olemme koko prosessin ajan sinuun säännöllisesti yhteydessä ja voit millloin tahansa pyytää tarkennusta yhteyshenkilöltäsi, mikäli jokin jäi epäselväksi.

Tilaa sisäilmatutkimus asiantuntijapalvelunamme, kun vielä voit vaikuttaa. Ajoissa tehty tutkimus voi parhaassa tapauksessa säästää miljoonia, kun rakennusta ei tarvitsekkaan purkaa, vaan korjaavat toimenpiteet muuttavat sisäilman laatua ja varmistavat rakennuksen maksimaalisen elinkaaren.

Terve rakennus on pitkäikäinen ja sen käyttäjät tyytyväisiä kun kaikki on hyvin. Jos koettuja ongelmia sisäilmassa on, kampita ne kanssamme luotettavalla faktatiedolla.

Lisätietoja:
Tutkimuspäällikkö
Rakennusterveysasiantuntija
(henkilösertifikaatti C-23380-26-17)
Kari Yli-Muilu
050 551 7756
kari.yli-muilu@loopshore.com

Älä arvaa. Pyydä meiltä apua.