As Oy Sotkankatu 16 Tampereella on seurannut Loop One -olosuhdemittauksella taloyhtiön yleisten tilojen olosuhteita jo useamman vuoden.

Tällä hetkellä sensorit on kiinnitetty taloyhtiön rappukäytäviin ja ne on suojattu erillisellä kuorella.

Sotkankadulla on seurattu yhteisten sisätilojen yleistä ilmanlaatua. Esimerkiksi rappukäytävän pienhiukkasten määrää on tarkasteltu Loopshoren ilmanlaatupalvelusta, sillä talo sijaitsee lähellä kaupungin keskustaa. Myös vuodenaikojen vaihtelujen vaikutuksia sisäolosuhteisiin, on haluttu pitää silmällä.

Loop One -olosuhdeseuranta mittaa sisäympäristöä taloyhtiön rappukäytävässä Tampereen Amurissa.

Laajan olosuhdemittauksen lisäksi, erityisesti rappukäytävän äänitaso on kiinnostanut tässä taloyhtiössä. Loop One -laitteen avulla on mahdollista  mm. todentaa mahdolliset valituksia aiheuttaneet yöhön jatkuneet, liian äänekkään juhlat, mutta sitä voidaan käyttää myös nopeuttamaan taloyhtiön toimijoiden arkea. Sotkankadulla on käytössä tietyissä tiloissa myös valvontakamerat. Kun samaan tilaan asennetaan myös Loop One -sensori, voidaan ilmanlaatupalveluun piirtyvästä selkeästä graafista, esimerkiksi ilkivaltatapauksissa yhdellä silmäyksellä havaita, milloin tilassa on poikkeuksellinen äänipiikki. Valvontakameratallenteella voidaan silloin keskittyä näihin hetkiin.

Loop One -laite ei osaa tallentaa puhetta tai ääninäytteitä. Sen avulla voidaan ainostaan selvittää havaitun äänen voimakkuus. Ilmanlaatupalvelussa graafein tarkasteltavissa ovat melun keski-, minimi- ja enimmäisäänitasot.

Mittaussyklinä on tässä taloyhtiössä kokeiltu sekä 10 minuutin vakiomittausta, että 1 minuutin mittausväliä.  Lyhyellä mittausvälillä laitteen akku kuluu nopeammin mutta taloyhtiökäytössä, kun laitteet on mahdollista ladata melko helposti, lyhyt mittausväli on todettu toimivaksi. Tiheämpi mittausjakso mahdollistaa esimerkiksi valon vaihtelun seuraamisen tarkemmin.

Onko sinulla tila, jota haluaisit seurata monipuolisesti, langattomasti ja ympäri vuorokauden?
OTA YHTEYTTÄ