Pikkupalatsi, Tampereen Hämeenpuistossa on upea, 2000-luvulla uuteen kukoistukseensa remontoitu arvokiinteistö. Alunperin Finlaysonin tehdasalueelle kuulunut, vuonna 1898 valmistunut rakennus on historiallisesti arvokas paitsi rakennuksena, myös esillä olevan taiteen ja esineistönsä vuoksi.

Talon mielenkiintoiseen historiaan on mahtunut monenlaisia vaiheita. Se on toiminut mm. toimistotiloina, mutta nykyisin, mittavan entisöinnin jälkeen, Pikkupalatsi on suosittu juhlatila. Alakerran saunaosastoa voi vuokrata erikseen ja juhlakerroksessa pitää vaikkapa konsertin tai karonkan. 

Yläkerran yksityisasunnon tiloissa on esillä taidetta, jota aiemmin on päässyt ihailemaan opastetuilla kierroksilla.

Kun kyseessä on arvokas, myös Museovirastolle tärkeä kohde, on rakennuksen kunnon seuranta erityisen tärkeää. Olosuhdeseurantamme avulla mitataan yhdeksää eri muuttujaa. Sisäolosuhteista saadaan kattava kuva ja reaaliajassa voidaan tarkkailla, että kaikki arvot ovat haluttujen rajojen sisäpuolella.

Kun olosuhdeseurantaa tehdään jatkuvasti, voidaan havaita mahdollisia poikkeamia.

Mikäli jotain yllättävää – joka ei vielä muulla tavoin näy, havaitaan mittaustuloksissa, voidaan asiaan reagoida heti. Sisäilman laatua mittaamalla ympäri vuorokauden, voidaan siis varmistua siitä että itse rakennus ja myös sen rakenteet, voivat hyvin. Erityisen käytettyä tämä on tiloissa, joissa ei aivan jokapäiväistä toimintaa ole eli ihmisiä ei päivittäin rakennuksessa välttämättä käy. Tilannetta voi seurata selaimen kautta etänä.

Mikäli etsit upeita puitteita esimerkiksi hääjuhlaan tai yritystilaisuuteen, ota yhteyttä Pikkupalatsin myyntiin: www.pikkupalatsi.fi

EDIT (8.6.2022) Juhlakerros on auki vielä 3.9.2022 saakka joten vapaita aikoja juhlille on mahdollista tiedustella siihen saakka.