Ammattirakentaja-lehti kirjoitti vuoden 2021 viimeisessä numerossaan Loopshoren älyteknologiasta.

Lähdimme ratkaisemaan sisäilman laatuongelmaa asiakaslähtöisesti siten, että kehitimme laitteen, jonka avulla on mahdollista kerätä luotettavaa dataa toimenpiteiden pohjaksi”, kertoo jutussa Loopshoren toimitusjohtaja Janne Edgren.

Laite tutkii mm. sisäilman lämpötilaa, ilmanpainetta, kosteutta sekä hiiliidioksidipitoisuutta. Jos ilmanvaihdossa on ongelmia, hiilidioksidipitoisuus nousee helposti liian korkeaksi aiheuttaen päänsärkyä ja väsymystä.

Olemme mitanneet kouluissa jopa 2000 ppm pitoisuuksia. Siinä vaiheessa ihmisellä on jäljellä 20 prosenttia kokonaiskognitiosta. Se ei ole hyvä kouluympäristössä, yrityksissä eikä kokoustiloissa, joissa tehdään strategisia päätöksiä”, sanoo Edgren.

”Rakentaja voi luottaa tamperelaiseen huipputeknologiaan”, kirjoitti Ammattirakentaja-lehti.

Tulevaisuudessa on tärkeää kiinnittää huomiota siihen, että rakennusten käyttöikä pitenisi. Näin säästetään kustannuksissa, mutta myös huomioidaan ympäristönäkökohdat. 

Loop One -innovaatiota käyttämällä, kiinteistö kestää käytössä pidempään. Ilmanlaadun mittaamisen tulisikin siksi olla arkipäivää. Laitteen keräämää dataa voidaan hyödyntää myös talotekniikan optimointiin jolloin sen avulla voidaan vaikuttaa mm. energiankulutukseen.

”Viestimme on suunnattu erityisesti niille yrityksille, jotka haluavat panostaa kestävään kehitykseen”, Edgren toteaa lopuksi.

Lue koko juttu tästä:

https://ammattirakentaja.fi/uusi-alyteknologia-auttaa-ennaltaehkaisemaan-sisailmaongelmia/