Loopshoren Loop One-laitteen kuori valmistuu biokomposiitista, joka on 30 % puukuitua. Kuori tehdään suomalaisin voimin Greenfox Oy:n tehtaassa Pohjois-Karjalassa. Materiaalin toimittaa Stora Enso

Greenfox on Ylämyllyllä sijaitseva teollisuusyritys joka valmistaa ruiskuvalutekniikalla muovituotteita erilaisista materiaaleista. Greenfoxin tavoitteena on paitsi huomioida kestävät ratkaisut lopputuotteissa, myös yrityksen omassa toiminnassa. Uudet toimitilat valmistuivat keväällä 2023 ja ne lämpiävät ruiskuvaluprossessin hukkalämmöllä.

“Durasense on monikäyttöinen materiaali. Siitä on valmistetaan Loop One:n kuoren lisäksi esimerkiksi astioita”, kertoo Greenfoxin Mika Könönen.

Puukomposiitti on öljytön, uusiutuva materiaali

Loop One -mittarin kuoren materiaaliksi valittiin StoraEnson Durasense Plus 30 Flex K Food. Tämä puukomposiitti muistuttaa luonnonkuituja, vaikka onkin muovimateriaali. Siinä on tavanomaisista muoveista poiketen miellyttävä tuntuma eikä valmis tuote ole ulkonäöltään “muovinen”. Duransense Plus -materiaalista 30% onkin puukuitua.

“Halusimme ehdottomasti huomioida myös kuoren materiaalivalinnassa ympäristötekijät”, sanoo Janne Edgren, Loophoren toimitusjohtaja. “Materiaalin laadun ja ulkonäön lisäksi myös sen koostumus painoi vaakakupissa paljon.”

Durasense ei ole öljypohjainen joten sillä on merkittävästi tavanomaista muovia pienempi hiilijalanjälki. Biokomposiittia on mahdollista käyttää useita kertoja uudelleen tai se voidaan hävittää energiajakeena. 

“Durasense on materiaalina varsin monikäyttöinen, ja helposti työstettävissä”, toteaa Mika Könönen Greenfoxin myynnistä. “Siitä on valmistettu menestyksekkäästi myös mm. elektroniikkakoteloita ja lasten ruokailuastioita”.

Greenfox – uudenlainen tapa ajatella

Greenfox valmisti Loop One -olosuhdemittaimen muotit modulaariseen muottijärjestelmään. Tämä säästi terästä noin 60 – 90 % tavanomaisiin muotteihin verrattuna. Yleensä muotti painaa 60 – 200 kg, mutta tässä päästiin vain 20 kg:n painoon per muotti. Myös muotit on valmistettu Suomessa. Kun muovin syöttämiseen käytetään kuumakanavatekniikkaa, ei tuotannosta tule ollenkaan hukkaa, sivuvirtoja tai valumakanavajätettä.

“Pyrimme kaikissa prosessin vaiheissa miettimään tarkasti, miten voimme vähentää ympäristökuormaa niin hyvin kuin se vain toimialallamme on mahdollista. Etsimällä uusia tapoja toimia, innovoimme samalla myös asiakkaidemme hyödyksi”, summaa Greenfoxin Könönen.

Tutustu Greenfoxiin tarkemmin:

Linkedin: https://fi.linkedin.com/company/greenfox-oy

Instagram: https://www.instagram.com/greenfoxoy/

Facebook: https://www.facebook.com/greenfoxoy/

sekä greenfox.com