Tutustu tarkemmin sisätilojen olosuhteisiin vaikuttaviin tekijöihin.KOSTEUS
Optimaalinen ilmankosteus auttaa pitämään ihmiset ja rakennukset terveinä. Liiallinen kosteus voi aiheuttaa mm. mikrobien kasvua. Kuiva ilma taas ärsyttää hengitysteitä ja lisää tartuntariskiä. Seuraamalla ilmankosteutta, voit ennakoida ja siten ehkäistä esimerkiksi kosteudesta aiheutuvat kalliit korjaukset.
Lataa tästä lisätietoa kosteudesta PDF-muodossa

LÄMPÖTILA
Ihanteellinen sisäilman lämpötila on paitsi tuntuu miellyttävältä, myös säästää energiaa. Liian kylmässä kosteuden on mahdollista tiivistyä ja rakennus voi altistua homevaurioille. Jatkuvalla seurannallamme saat luotettavaa tietoa lämpötilasta ympäri vuorokauden.
Lataa tästä lisätietoa lämpötilasta PDF muodossa

HIILIDIOKSIDI
Korkea hiilidioksidipitoisuus heikentää suorituskykyä ja voi aiheuttaa päänsärkyä ja väsymystä. Kun tiedät hiilidioksiditason, voit tehdä tarvittavia muutoksia tilaan usein nopeasti ja helposti.
Lataa tästä lisätietoa hiilidioksidista PDF muodossa

TVOC
Haihtuvat orgaaniset yhdisteet (VOC) sisältävät erilaisia epäpuhtauksia, joita esimerkiksi rakennusmateriaalit saattavat vapauttaa. Myös ihmisen oma toiminta kuten ruuanlaitto, harrastukset tai siivous voi hetkittäin nostaa näiden pitoisuuksia ilmassa. Kemiallisten aineiden pitkäaikainen suuri määrä sisäilmassa voi aiheutta monenlaisia oireita keskushermostohaittoihin saakka.
Lataa tästä VOC ja TVOC lisätietoa PDF muodossa

PIENHIUKKASET
Hiukkaset (PM) voivat olla vaaratonta pölyä, mutta ne voivat sisältää myös esimerkiksi raskasmetalleja. Pienimmät hiukkaset pystyvät kulkeutumaan verenkiertoon ja keuhkoihin aiheuttaen hengitystieoireita.
Lataa tästä lisätietoa pienhiukkasista PDF muodossa

MELU
Meluinen ympäristö on epämiellyttävä ja häiritsevät äänet vaikeuttavat keskittymistä, haittaavat unta ja lisäävät stressiä. Pahimmillaan melu aiheuttaa tinnitusta ja kuulon heikkenemistä. Melumittaus tuo usein mielenkiintoista tietoa jokaisen tilan käyttäjän ulottuville.
Lataa tästä lisätietoa melusta PDF muodossa

VALAISTUS
Sopiva valon määrä on paitsi mukavuustekijä, myös lähtökohta tehokkaalle toiminnalle. Toisaalta, esimerkiksi arvokkaiden näyttelyesineiden säilytys edellyttää tarpeeksi pimeää tilaa. Oleellista on oikea valon määrä suhteessa tilan käyttötarkoitukseen.
Lataa tästä lisätietoa valaistuksesta PDF muodossa

ILMANPAINE
Sisäilman paine on joko negatiivinen tai positiivinen riippuen rakennuksen ilmatiiviydestä, tuulesta ja korvausilman määrästä. Jopa melko pienet ilmavirtojen ja paineiden muutokset voivat vaikuttaa huomattavasti sisäilman laatuun ja rakenteisiin.

LIIKE
Myös liikettä on mahdollista seurata sisätiloissa. Sen tunnistaminen voi olla hyödyllistä mm. palveluasumisen yksiköissä.

Näitä jokaista muuttujaa, voit seurata Loop One -palvelumme avulla.

Lähteet