Ilmanlaatu

Ilmanlaadulla on väliä

Suomalainen ulkoilma on maailman puhtainta

Uskomme että tulevaisuudessa myös suomalainen sisäilma on. Sisäilma on hyvää, kun rakennuksen käyttäjät ovat tyytyväisiä eikä ilmassa ole mitään terveydelle haitallista.

Huonoa sisäilmaa ei kuitenkaan voi aina aistein havaita. Mittaamatta sen ominaisuuksista ei voi tietää.  Me kerromme palvelumme avulla, millainen sisäilmanne laatu on. Saat yksityiskohtaista, ymmärrettävää tietoa, helposti toteutettavia parannusehdotuksia ja apua mahdollisesti esiin nousseiden ongelmien ratkaisemiseksi.

Ilmanlaadulla on väliä, sillä ilman huono laatu on tutkitusti yksi maailmanlaajuisesti suurimmista riskeistä ihmisten terveydelle. Kotona, harrastuksissa, oppilaitoksissa ja työpaikoilla voimme myös omilla toimillamme vaikuttaa.

Aloita jo tänään tilaamalla käytännön vinkit sisäilmanne parantamiseksi kotona ja toimistossa.

Yhdeksän sisäilmaan vaikuttavaa tekijää

Näitä jokaista muuttujaa voit seurata Loop One -palvelumme avulla.

KOSTEUS

Optimaalinen ilmankosteus auttaa pitämään ihmiset ja rakennukset terveinä. Liiallinen kosteus voi aiheuttaa mm. mikrobien kasvua. Kuiva ilma taas ärsyttää hengitysteitä ja lisää tartuntariskiä. Avullamme voit ennakoida ja siten ehkäistä esimerkiksi kosteudesta aiheutuvat kalliit korjaukset.

 

LÄMPÖTILA

Ihanteellinen sisäilman lämpötila on paitsi tuntuu miellyttävältä, myös säästää energiaa. Liian kylmässä kosteuden on mahdollista tiivistyä ja rakennus voi altistua homevaurioille. Jatkuvalla seurannallamme saat luotettavaa tietoa lämpötilasta ympäri vuorokauden.

 

HIILIDIOKSIDI

Korkea hiilidioksidipitoisuus heikentää suorituskykyä ja voi aiheuttaa päänsärkyä ja väsymystä. Palvelustamme näet hiilidioksidin tason itse ja voit tehdä tarvittavia muutoksia tilaan nopeasti ja helposti palvelumme avulla.

 

TVOC

Haihtuvat orgaaniset yhdisteet (VOC) sisältävät erilaisia ​​epäpuhtauksia, joita esimerkiksi rakennusmateriaalit saattavat vapauttaa. Myös ihmisen oma toiminta kuten ruuanlaitto, harrastukset tai siivous voi hetkittäin nostaa näiden pitoisuuksia ilmassa. Kemiallisten aineiden pitkäaikainen suuri määrä sisäilmassa voi aiheutta monenlaisia oireita keskushermostohaittoihin saakka. Palvelullamme saat faktatietoa pitkältä aikaväliltä, näistä yhdisteistä.

PIENHIUKKASET

Hiukkaset (PM) voivat olla vaaratonta pölyä, mutta ne voivat sisältää myös esimerkiksi raskasmetalleja. Pienimmät hiukkaset pystyvät kulkeutumaan verenkiertoon ja keuhkoihin aiheuttaen hengitystieoireita. Loop One varoittaa pienhiukkasten tason noususta.

MELU

Meluinen ympäristö on epämiellyttävä ja häiritsevät äänet vaikeuttavat keskittymistä, haittaavat unta ja lisäävät stressiä. Pahimmillaan melu aiheuttaa tinnitusta ja kuulon heikkenemistä. Loop One-palvelumme seuraa ympäri vuorokauden äänen tasoa ja kertoo mm. meluhuippujen desibelit.

 

VALAISTUS

Sopiva valon määrä on paitsi mukavuustekijä, myös lähtökohta tehokkaalle toiminnalle. Toisaalta, esimerkiksi arvokkaiden näyttelyesineiden säilytys edellyttää tarpeeksi pimeää tilaa, jonka vakaa taso voidaan todentaa palvelumme avulla.

ILMANPAINE

Sisäilman paine on joko negatiivinen tai positiivinen riippuen rakennuksen ilmatiiviydestä, tuulesta ja korvausilman määrästä. Jopa melko pienet ilmavirtojen ja paineiden muutokset voivat vaikuttaa huomattavasti sisäilman laatuun ja rakenteisiin.

LIIKE

Tuotteellamme voidaan lisäksi havaita myös liike, jonka tunnistamista voidaan hyödyntää mm. palveluasumisen yksiköissä.

Lähteet

Älä arvaa sisäilmanne laatua. Mittaa. Me autamme.